nieuws

Standsorganisaties vinden gedrag Dolders (Legal) ‘erg goedkoop’

Archief

De intermediaire koepels NBVA, NVA en VVHN zijn verbolgen over de kritiek van topman Arno Dolders van Legal & General op de nieuwe beloningsregels voor (complexe) levensverzekeringen en hypotheken. Zij vinden dat hij met voortdurende openbare reacties invoering van het nieuwe systeem zeer negatief beïnvloedt.

Zo kon Het Financieele Dagblad vorige maand uit de mond van Dolders optekenen dat Legal & General de nieuwe beloningsregels niet wil naleven. Verschuiving van afsluitprovisie naar doorlopende provisie is volgens Dolders “een misbaksel met desastreuze gevolgen”. Hij vreest voor sluiproutes (bonussen), liquiditeitstekorten en minder onafhankelijkheid bij tussenpersonen en een heftige oversluitmarkt.
De standsorganisaties hebben genoeg van die kritiek. “Dolders weet donders goed dat per 1 januari 2007 maximaal 80% van de totaal uit te keren beloning in het eerste jaar mag worden uitbetaald. Als hij ervoor kiest minder uit te betalen, is er dus geen sprake van strijd met de wet. De bewuste uitlating lijkt puur een aandachtstrekker.( .) Erg goedkoop.”
Dolders voorspelt een grootschalige oversluitmarkt, waarbij nieuwe tussenpersonen ‘zorgbeloning’ krijgen zonder daar veel inspanning tegenover te stellen. “Dolders’ insinuatie dat de nieuwe tussenpersonen maar weinig werk hoeven te doen, werpen de koepels verre van zich. Of vergen de klanten van Legal & General geen nazorg?”

Reageer op dit artikel