nieuws

Standsorganisaties content met brief Zalm

Archief

De NVA toont zich in een reactie “redelijk tevreden” met de voorstellen die minister Zalm van Financiën woensdag heeft gedaan in een brief aan de Tweede Kamer. Collega-intermediairorganisatie NBVA zegt “met instemming” kennis te hebben genomen van het plan afsluitprovisies te verlagen en doorlopende provisie te verhogen én in de financiële bijsluiter een extra vermelding van advies- en verkoopkosten op te nemen.

De NVA benadrukt dat nu recht wordt gedaan aan de eis van een gelijk speelveld “al dachten wij de consument al goed te bedienen met het weergeven van een total expense ratio”. Toch kan de NVA zich in de verbijzondering van advies- en verkoopkosten vinden. De NBVA vindt de voorstellen beter afgewogen dan de opties die het ministerie in eerste instantie overwoog: best advice, een keurmerk voor fee-adviseurs en/of volledige provisietransparantie. De vereniging is “tevreden over de afbakening tot complexe financiële producten”.

Reageer op dit artikel