nieuws

Standaard NCM-polis dekt betalingsrisico’s mkb

Archief

Kredietverzekeraar NCM heeft voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) een verzekering gelanceerd die betalingsrisico’s dekt van leveranciers in binnen- en buitenland.

Het product dat de naam CompactPolis heeft gekregen, beantwoordt volgens de NCM in de behoefte van het mkb aan een standaarddekking tegen lage kosten. “Menig ondernemer wordt geconfronteerd met niet, niet volledig, of te laat betalen van rekeningen door afnemers”, aldus de NCM.
De gevolgen hiervan voor de continuïteit van het bedrijf zijn volgens de kredietverzekeraar niet te onderschatten. “De ondernemer beschikt meestal niet over de tijd en het apparaat om zich intensief te verdiepen in de risicoprofielen van degenen met wie hij zaken doet.”
Onder de dekking van de CompactPolis vallen geen btw, boetes en rente, vorderingen op particulieren en overheidsinstellingen en vorderingen ontstaan tijdens ‘schadedreigende’ situaties, bijvoorbeeld een verzoek tot betalingsuitstel. Er geldt een uitloop van zes maanden na een gedekte schade-oorzaak.
Een telefoonlijn (020-553.31.31) is opengesteld voor het opvragen van prijsindicaties. Het premietarief wordt binnen enkele seconden gegeven na beantwoording van zeven vragen.

Reageer op dit artikel