nieuws

Stamgast Bert Rensen

Archief

Uvit-persvoorlichter Bert Rensen stapt per 1 april over naar Achmea/Eureko alwaar hij vanuit het hoofdkantoor in Zeist de woordvoering voor het concern gaat doen. Hij wilde ooit journalist worden, maar na drie keer te zijn uitgeloot, koos hij voor bedrijfscommunicatie.

Wat is je achtergrond?
Ik ben geboren op 22 december 1964. Ik kom uit een gezin van drie kinderen (oudere broer, jongere zus) die overigens ook allebei hun sporen verdienen in de verzekeringsbranche. Mijn vader was – tot zijn 65e – agrarisch ondernemer.
Wat was je mooiste jeugdvakantie?
Voetbalkamp in Assen. Een week lang met andere negenjarige jochies doen wat je het leukst vond, voetballen en gein trappen tot diep in de nacht!
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Ik ben tamelijk fanatiek sportklimmer. Dat betekent dat ik samen met een aantal vrienden een paar keer per week in de klimhal ben te vinden en zodra het wat warmer wordt, dagen of weekenden afzak naar België, Luxemburg of Duitsland om steile rotswanden te bedwingen.
Waar hebben we de grootste kans jou op zaterdagmiddag tegen te komen?
In Nijmegen om op de markt groenten in te kopen. Meestal met een van de kinderen of met de hele bups. Daarna even koffie en een broodje doen bij V&D of in een van de Nijmeegse kroegen.
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
De verloren WK-finale in 1974. Mijn broer en ik gingen op de fiets naar een oom, want die had kleurentelevisie. Toen we een paar minuten te laat kwamen, stond het al 1-1 . Het duurde een kwartier voordat we het geloofden.
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
Voetbalkampioen met de A1-selectie van voetbalvereniging GVA uit Doornenburg. Ik was toen zeventien. Van de plaatselijke kroeguitbater kregen we een fust bier .
Van wie of wat heb je zakelijk het meest geleerd?
Van een heleboel mensen, en ik leer nog steeds. Maar het allermeeste heb ik geleerd van mijn vader.
Op welk commercieel/zakelijk succes heb je voor het laatst een champagnefles geopend?
Dat heb ik nog nooit gedaan. Maar toen alle media in het land de samenwerking van VGZ en Becel pro.activ groot brachten, konden we onze pret niet op. Qua media-aandacht was dat een heuse hype.
Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen?
Bij goed weer trommel ik een klimmaat op en ga ik ergens aan een rots hangen. Bij slecht weer bouw ik een ‘megagrote treinrails’ met mijn kinderen.
Naar wat luister je in de auto?
Erg vaak is dat de telefoon. En anders, in deze volgorde: Radio 1, 3 FM of Arrow Classic Rock.
Waarom was het voor jou uitgerekend nu tijd voor wat anders?
Omdat het helpen van journalisten en het managen van nieuws echt helemaal mijn ding is, maar ik wel eens over meer wil praten dan alleen zorg.
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Met mijn gezin op vakantie naar Thailand. Een week of vier, vijf luieren en rondhangen in een hutje op het strand. Beetje lezen, beetje zwemmen. Lekker primitief maar wel met mooi weer.

Reageer op dit artikel