nieuws

Stad Rotterdam: Robeco achteraan op schappen

Archief

De jarenlange samenwerking van Stad Rotterdam (De Waerdye) met de Robeco Groep komt op een laag pitje te staan. In juni bestormen de Rotterdammers, in samenwerking met Kempen & Co, zelf de markt met beleggingsfondsen. “De Robeco-produkten komen dan achteraan op de schappen te staan”, aldus bestuursvoorzitter C.J. de Swart.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers maakte Stad Rotterdam al bekend dat dochter De Waerdye medio 1996 vijf nieuwe (niet-Robeco) fondsen zou introduceren. Toen heette het nog een verruiming van het produktassortiment, in samenwerking met beheerder Kempen & Co.
In de SR-Courant van april zegt De Swart samengevat het volgende over het initiatief. “Door de komst van RoZeker zijn wij na jaren van succesvolle samenwerking – sinds 1956 – gedwongen ons te heroriënteren. Wij kunnen eenvoudigweg niet blijven winkelen bij een onderneming die voor zichzelf gaat beginnen met een direct-writingmaatschappij.”
Desgevraagd licht De Swart die woorden toe. “In juni beginnen we met de promotie van de nieuwe fondsen. For the time being houden we de Robeco-produkten in de winkel. Maar wat ons betreft komen die achteraan op de schappen te staan. Al is het natuurlijk wel zo dat uiteindelijk het intermediair en de klant zelf bepalen of we geheel met Robeco moeten stoppen of niet.”
Sinds de start van de samenwerking werd via De Waerdye voor meer dan één miljard premie belegd in de Robeco-fondsen. Vorig jaar boekte De Waerdye f 45 miljoen premie. De Swart: “Contractueel hebben we geen enkele verplichting met de Robeco Groep. Maar we hebben wel een groot Robeco-bestand. Als die mensen – of nieuwe klanten – opnieuw in Robeco-fondsen willen beleggen, dan blijven wij ze die mogelijkheid bieden.”

Reageer op dit artikel