nieuws

Stad Rotterdam komt in juni met universal-life

Archief

Stad Rotterdam komt begin juni met haar lang aangekondigde universal-lifeproductlijn. De ASR-dochter heeft samenwerking gezocht met het Britse softwarebedrijf Fit, dat ook de software voor Internetverzekeraar Basic-life heeft geleverd.

Volgens directievoorzitter Jos Baeten van Stad Rotterdam is de offerteprogrammatuur klaar. De laatste hand wordt gelegd aan de ontwikkeling van de administratiesoftware voor de backoffice. “In de eerste fase komen we met hypotheken en algemene levenproducten. Pensioenen komen later aan de beurt”, aldus Baeten.
Het debacle vorig jaar met een andere leverancier van softwareprogrammatuur heeft volgens Baeten een fors verlies opgeleverd. “We hebben daarmee veel leergeld betaald”, erkent hij. “Toch is niet al het geld over de balk gegooid, want een deel van de investeringen hebben we weer kunnen benutten. Zo kon de toen ontwikkelde offerteprogrammatuur na kleine aanpassingen alsnog worden gebruikt”, aldus Baeten. Desgevraagd zei hij dat Stad Rotterdam een bedrag van tussen f 10 en f 20 mln heeft moeten afschrijven. Zie ook pag. 30.

Reageer op dit artikel