nieuws

Stad Rotterdam heeft eindelijk universal-life

Archief

Stad Rotterdam presenteert deze maand zijn universal-lifeproduct Maximum+ Plan aan het intermediair. Het vlaggenschip van ASR werkte al drie jaar aan zo’n flexibele beleggingsverzekering.

In de afgelopen jaren ondervond Stad Rotterdam herhaaldelijk automatiseringstechnische problemen bij de ontwikkeling van een productlijn universal-life. Dat leidde eind vorig jaar onder meer tot het vrijwel volledig overboord werpen van de tot dan ontwikkelde systemen. Alleen die beslissing al stond volgens opgave van Stad Rotterdam gelijk aan een afschrijving van f 10 mln à f 20 mln.
De ‘Stad’ is uiteindelijk in zee gegaan met de Engelse softwareontwikkelaar Fit, die ook de programmatuur maakte voor Internet-verzekeraar en concerngenoot Basic-life.
Administratie
,,Voordeel van een late introductie is dat we hebben geleerd van de administratieve ellende van concurrenten”, aldus directievoorzitter Jos Baeten van Stad Rotterdam. ,,Op administratief gebied willen we een koppositie in de markt innnemen. Daarom kiezen we ook voor een gefaseerde productintroductie. We willen de achterkant goed op orde hebben.”
Het Maximum+ Plan omvat producten voor lijfrente, hypotheek, bedrijfssparen en gouden handdruk. Een pensioenvariant is in de maak. Stad Rotterdam gaat ervanuit dat de universal-lifeproductlijn niet alleen voor vervangen van de ‘traditionele’ productie zal zorgen, maar met name voor extra productie zorgt. ,,Als ik bijvoorbeeld naar de voorbeeldkapitaal kijk, durf ik gerust te zeggen dat we een topproduct afleveren”, zo prijst Baeten het product aan. Premies voor verzekeringen uit het Maximum+ Plan kunnen in tien huisfondsen worden belegd. Beheerder van die fondsen is effectenbank Van Kempen.
Het universal-lifeproduct van Stad Rotterdam kent nog geen premie-onderscheid voor rokers en niet-rokers. Baeten: ,,We studeren nog op invoering van een niet-rokerstarief. Ik acht het niet uitgesloten dat we daar op termijn mee gaan komen.”
Jos Baeten: ,,We leveren een topproduct af.”

Reageer op dit artikel