nieuws

SRK wil opleidingsinstituut voor de rechtsbijstandbranche

Archief

SRK en vier rechtsbijstandverzekeraars onderzoeken de mogelijkheid van een eigen gezamenlijk opleidingsinstituut.

Voor de medewerkers – al dan niet jurist – van rechtsbijstandverzekeraars bestaan geen speciale opleidingen. “En dat is, vooral met het oog op de vele specialismen, wel nodig”, vindt SRK-directeur Sybolt ten Have. “Rechtsbijstandverzekeraars hebben zo’n dertig tot veertig specialismen in huis.” De verzekeraars verzorgen nu zelf de opleidingen. Ten Have: “Dat is een zware taak waarvoor wij – vanwege al die specialismen – zelf niet groot genoeg zijn. Op adhoc-basis werken we wel eens samen. Met Interpolis en DAS hebben wel eens een opleiding gegeven waarvoor we een universiteit de cursus hebben laten maken.”
Met adequatere opleidingsfaciliteiten beogen SRK en de vier verzekeraars – die Ten Have nog niet bij name wil noemen – ook het behoud van werknemers. “Net als andere werkgevers hebben ook wij moeite goede werknemers te krijgen en te behouden. Vorig jaar verliet twaalf procent van de werknemers SRK om elders te gaan werken. Dit jaar zal dat veertien procent zijn. Nee, ze gaan in de regel niet naar een concurrerende organisatie.”
In september zullen SRK en de verzekeraars een besluit nemen. Het kwintet wil dat het opleidingsinstituut op den duur toegankelijk wordt voor alle rechtsbijstandsorganisaties.

Reageer op dit artikel