nieuws

SRK groeit wederom door gezinssector

Archief

Bij de SRK-verzekeraars steeg vorig jaar het totale premie-inkomen met 16,4% naar f 94,4 mln. In de gezinssector steeg dit met 31,5% naar f 46,3 mln.

Negentien verzekeraars voeren in SRK-verband rechtsbijstandverzekeringen. Hun totale aantal gezinsrechtsbijstandverzekeringen steeg vorig jaar met 35% (42%) tot 185.000. SRK-directeur Simon ten Have is het jaarverslag aan het voorbereiden en heeft er nog geen zicht op welke distributiewijze de meeste groei heeft gegenereerd.
De SRK-verzekeraars hadden vorig jaar in het totaal 1,3 miljoen (+5,4%) rechtsbijstandposten. In de autosector (inclusief verhaalsservice) steeg het premie-inkomen met 2,6% naar f 25,6 mln, en het aantal posten met 4,3% naar 386.000. In de bedrijfsrechtsbijstand steeg het premie-inkomen met 9,9% naar f 10,5 mln en het aantal posten met 6,6% naar 9.230.
Bij de aanvullende dekkingen, voor onder meer ongevallen, en verhaalsrechtsbijstand voor avp en ziekengeld, steeg het premie-inkomen met 5,0% naar f 11,9 mln en het aantal posten met 0,3% naar 722.800.
Bij SRK werden vorig jaar 47.300 (+14,8%) zaken aangemeld. Bij SRK zijn aangesloten: Aegon, Algemene Zeeuwse, Amev (excl. Amev Interlloyd), Axent, Elvia, Geové, De Goudse, Hooge Huys, Juweliers Onderlinge, Koolhaas, Nationale-Nederlanden, Postbank, Proteq, Reaal, RVS, Rialto, Tiel Utrecht, Winterthur, en St. Paul.

Reageer op dit artikel