nieuws

Spot Weldus.nl mag dus wel op tv

Archief

De Stichting Reclame Code heeft de klachten over de tv-reclame van Weldus.nl behandeld en afgewezen.

Het grootste bezwaar van de klagenden tegen Weldus is dat er in de reclame het volgende wordt gezegd: “Hypotheek oversluiten? Wij schrikken niet van een negatieve BKR-registratie.”
De klachten bestonden er dan ook uit dat de BKR juist een middel is om mensen te behoeden voor meer schulden. De uiting is aanlokkelijk en misleidend voor mensen die meer willen lenen en daardoor nog meer in de schulden komen, aldus de klagers. Zij vonden de uiting dan ook in strijd met de Reclame Codes in zake Leningen Beleggingen en Onroerende Zaken.
Verweer
Michel Staphorst van Weldus licht echter toe dat hij bemiddelt voor mensen met een negatieve BKR registratie bij hypothecaire kredietverleners. “Mensen met een negatieve BKR-registratie krijgen geen consumptief krediet, maar voor een hypothecaire lening hoeft deze registratie geen probleem te zijn. De in het spotje getoonde woonverbetering kan in principe hypothecair worden verkregen.”
De reclamecodecommissie vindt dat de adverteerder voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat een negatieve BKR registratie geen beletsel hoeft te zijn voor het verkrijgen van een hypothecaire lening. De uiting is volgens haar niet misleidend en daarom wordt de klacht afgewezen.

Reageer op dit artikel