nieuws

Spoorwegpensioenfonds richt eigen schadeverzekeraar op

Archief

Onder de naam Veherex Schade heeft het Spoorwegpensioenfonds een eigen verzekeraar opgericht die aanvullende aov-producten gaat aanbieden aan de deelnemers van het pensioenfonds.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn sinds 1 januari van dit jaar eigenrisicodrager voor de WGA en de WIA. Op verzoek van de NS is voor de aanvullende producten Veherex opgericht. Het Spoorwegpensioenfonds heeft een belegd vermogen van _ 12 mld en telt bij zestig aangesloten bedrijven 42.000 deelnemers, van wie 24.000 gepensioneerden.
Veherex wordt zelf risicodrager op de aov-gerelateerde producten voor de spoorsector. In eerste instantie worden de klanten van het Spoorwegpensioenfonds bediend, maar Veherex sluit niet uit dat het klantenbestand breder wordt. “We zijn nog erg in de opstartfase en willen er nog niet te veel ruchtbaarheid aan geven”, aldus de nieuwe verzekeraar.

Reageer op dit artikel