nieuws

Spoor van ellende op wegen rond Rotterdam

Archief

Een kapotte afsluiter was er vorige week de oorzaak van dat een vrachtwagen van vetverwerkingsbedrijf Van der Kooy uit Pijnacker een oliespoor van zo’n twintig kilometer achterliet op de rijkswegen A15, A4, A20 en A13 tussen Rotterdam en Berkel en Rodenrijs. Resultaat: een spekgladde weg en (zeer waarschijnlijk) een forse schadeclaim voor Van der Kooy.

De truck was geladen met containers, waaronder een tank die was gevuld met bleekaarde. Doordat de afsluiter hiervan ging lekken, is de met olie verzadigde bleekaarde op het wegdek gedropen. De chauffeur werd pas enkele tientallen kilometers verder gewaarschuwd door een andere vrachtwagenbestuurder.
Rijkswaterstaat is ruim een etmaal bezig geweest om de wegen schoon te maken. Waar dat niet lukte, moesten sommige stukken zelfs opnieuw worden geasfalteerd. De kosten van het verwijderen van de olie en van de wegafzettingen waren bij het ter perse gaan van dit nummer nog niet bekend.
Normaliter zal Rijkswaterstaat deze kosten proberen te verhalen op de veroorzaker. Van der Kooy zegt ervan uit te gaan dat een eventuele claim rechtstreeks met verzekeraar Allianz zal worden afgehandeld.

Reageer op dit artikel