nieuws

Spaarkasvergunning Aegon Leven weer ingetrokken

Archief

Aegon Leven heeft de in oktober vorig jaar verleende vergunning voor uitoefening van het spaarkasbedrijf weer laten intrekken door de Verzekeringskamer.

Het Aegon-concern exploiteert het spaarkasbedrijf via diverse werkmaatschappijen: Spaarbeleg, UBO/Moira, en NVG. Ook Aegon Leven kreeg vorig jaar een vergunning voor de afzet van het spaarkasprodukt SpaarBeurs.
Begin dit jaar evenwel besloot Aegon de verkoop van het SpaarBeurs-produkt onder te brengen bij Aegon Spaarkas NV, voortzetting van Abri Leven, aldus een woordvoerder. “Met de spaarkasvergunning van Aegon Leven zouden we niets meer doen, zodat we hebben hem weer hebben laten intrekken. De Verzekeringskamer vindt het namelijk niet leuk, dat maatschappijen ‘lege’ vergunningen op de plank houden liggen.”
De beschikking van de Verzekeringskamer is medio vorige maand gepubliceerd in de Staatscourant.

Reageer op dit artikel