nieuws

Spaarhypotheek Amev stelt kosten en provisie variabel

Archief

Amev heeft een spaarhypotheek ontwikkeld waarbij de rente-opslag, afsluitkosten en de provisie voor het intermediair variabel zijn gemaakt. Het product is sinds kort voor het intermediair beschikbaar.

De flexibele spaarhypotheek lijkt op een traditioneel hypotheekproduct, zij het dat het eindkapitaal niet meer 100% vaststaat. Het kapitaal van de meeverbonden levensverzekering kan lager of hoger uitvallen dan de hypotheeksom.
Dit heeft alles te maken met de mogelijkheid van het variëren van rente-opslag (0-0,3%), afsluitkosten (0-2% van de lening), afsluitprovisie (0-2% van het verzekerde kapitaal), en doorlopende provisie (0-6% van de premie). De woonconsument kan de rente-opslag en de (afsluit)kosten laten ‘meefinancieren’, terwijl het intermediair geheel of gedeeltelijk afstand kan doen van zijn provisie ten gunste van een hoger eindkapitaal.
Overlijdensdekking
De overlijdens(risico)dekking kan naar keuze van de woonconsument worden vastgesteld op 50%, 100% of 150% van de hypotheeksom. Deze hypotheeksom bedraagt ten hoogste 125% van de executiewaarde van het woonhuis.
De looptijd is maximaal dertig jaar. De eindleeftijd is zeventig jaar. De rente kan voor 1, 2, 5, 10, 15 of 20 jaar worden vastgezet. Jaarlijks kan 10% of 15% (NHG) van de hypotheeksom boetevrij worden afgelost.
Amev zegt vorig jaar 37% meer hypotheken te hebben gesloten met een totaalbedrag van 53% boven dat van 1996.

Reageer op dit artikel