nieuws

Spaargelden moeten bij DSB Bank leningen gaan financieren

Archief

Mede dankzij de introductie van een eigen Zilvervloot-spaarrekening denkt DSB Bank komend jaar fors meer spaargelden aan te trekken. “Het is een goedkope funding”, aldus interim financieel directeur Gerrit Zalm.

“Opa’s en oma’s weten nog wel hoe lucratief sparen met een Zilvervlootrekening was. Dat gevoel willen wij weer terugbrengen”, aldus DSB-topman Dirk Scheringa.
DSB Bank ziet dit jaar zijn spaargelden toenemen tot zo’n _ 4 mld. Een jaar geleden was dat nog _ 196 mln. “Hoe het jaar afloopt weet je niet, maar we zitten al boven de _ 3 mld”, zegt Zalm. Door deze spaargelden als geldbron te hebben, heeft DSB geen last van de steeds hogere renteopslag die op de kapitaalmarkt moet worden betaald om gelden aan te trekken voor leningen. “Het is een goedkope funding”, vindt Zalm.
Zilvervloot
De nieuwe spaarrekening voor jongeren is vergelijkbaar met het Zilvervloot-sparen in de jaren zestig en zevertig. “Eigentijdser, want nu uitsluitend online. En niet de overheid betaalt nu 10% om het sparen te bevorderen, maar wij”, zegt Scheringa. “Hadden we afgelopen maanden zo’n 7.000 nieuwe klanten per week, ik verwacht er nu naar zo’n 10.000 te gaan.”
Gerrit Zalm is Jaap van Dijk opgevolgd, die enige weken geleden heeft aangekondigd DSB Bank binnenkort te zullen verlaten. “Voorlopig ben ik me echter aan het oriënteren en nog in dienst bij DSB”, aldus Van Dijk.

Reageer op dit artikel