nieuws

Spaarbeleg: welk belastingplan?

Archief

Een nieuw belastingplan? Blijkens een advertentie op 25 september weet bij Spaarbeleg niemand daar iets van.

In de paginagrote advertentie appelleert Spaarbeleg met het Koersplan aan het gevoel van ‘een hoofdprijs winnen’. Volgens de reclame maakt het Koersplan de kans op een hoofdprijs van f 81.600 na twintig jaar heel reëel.
In de tekst meldt Spaarbeleg: “Met de huidige wetgeving mag u, bij een inlegperiode van tenminste 20 jaar, maximaal f 268.000 belastingvrij ontvangen. Dus meer dan een kwart miljoen. Per persoon…” Formeel is de bewering van Spaarbeleg juist. Moreel zijn er – elf dagen na de presentatie van het wetsvoorstel ‘Inkomstenbelasting 2001’ – grote vraagtekens bij te zetten.
Spaarbeleg was vorige week niet in staat commentaar te geven op de advertentie. Aegon-woordvoerder Steven Gelder kon wel melden dat voorlopig niet meer voor het Koersplan zal worden geadverteerd.
De hoofdprijs van Spaarbeleg, belastingvrij.

Reageer op dit artikel