nieuws

‘Spaarbeleg sprak ongenuanceerd over distributiemethode Amway’

Archief

In een interview in Assurantie Magazine van 18 november jongstleden liet de heer drs F

J.A.N. Bruijn, directeur van Spaarbeleg, een volledige dochteronderneming van Aegon, zich ongenuanceerd en zelfs denigrerend uit over Amway en haar distributiemethode. Amway Corporation is een in 1959 opgerichte Amerikaanse vennootschap, die thans vestigingen heeft in meer dan 60 landen en gebiedsdelen, en ruim 2 miljoen onafhankelijke distributeurs wereldwijd. Op dit moment is Amway een concern met een omzet van ruim 10 miljard gulden, en daarmee één van de grootste directe verkoopmaatschappijen ter wereld. Sinds Amway zich ruim 15 jaar geleden in Nederland vestigde, hebben vele duizenden distributeurs de mogelijkheid aangegrepen om via onze multilevel verkoopmethode een eigen zaak op te bouwen. Zij verkopen een ruim assortiment kwaliteitsartikelen aan tienduizenden tevreden klanten. Hierbij is absoluut geen sprake van een agressieve verkoopmethode waarbij de consument “de produkten door de strot krijgt geduwd”, zoals in het interview gesteld wordt. Integendeel, Amway Nederland biedt haar consumenten een 100% tevredenheidsgarantie. Indien een klant niet tevreden is over een bepaald produkt, dan wordt het aankoopbedrag volledig terugbetaald of kan men een ander produkt uit het Amway assortiment uitzoeken. Doordat elke distributeur rechtstreeks bij Amway inkoopt en de produkten zelf aan het eigen klantenbestand levert, is de service optimaal. Iedere distributeur kan met Amway geld verdienen. De hoogte van het inkomen bepaalt men zelf. Dit is afhankelijk van de tijd die men eraan besteedt, de mate van inzet, en de verkoop- en sponsoractiviteiten die men zelf onderneemt. Met een goed en efficiënt bedrijfsbeleid kan iedere distributeur zich een inkomen verwerven dat een reis naar de Bahama’s zou rechtvaardigen, maar het spreekt voor zich dan eenieder zelf bepaalt hoe het inkomen wordt besteed. Amway Nederland en haar distributeurs hanteren een wereldwijd geaccepteerde verkoopmethode, die ook door het Nederlandse publiek als zeer positief wordt ervaren en zelfs de verkoopmethode voor de toekomst mag worden genoemd.

Reageer op dit artikel