nieuws

Spaarbeleg: eind dit jaar ruim f 6 mrd spaargelden

Archief

Spaarbeleg zegt eind dit jaar boven de f 6 mrd aan spaargelden uit te komen, afkomstig van zo’n 600.000 cliënten. Driekwart van dit ingelegde vermogen staat op spaarrekeningen van het bankbedrijf, ‘slechts’ goed voor 2% tot 3% van de totale spaarmarkt.

Spaarbeleg Bank richt zich primair op de doelgroep van modale spaarders: particulieren die tot f 25.000 aan spaarcentjes wegzetten op een spaarrekening.
Inmiddels heeft de bank ruim 450.000 rekeninghouders (1993: 210.000), die gezamenlijk f 4,5 mrd (1993: f 1,9 mrd) hebben ingelegd.
Een kwart van deze rekeninghouders spaart via het eigen bedrijf. Rond 5.000 ondernemingen hebben sinds begin dit jaar een spaarregeling (premiesparen, spaarloon, winstdeling) voor hun werknemers gesloten. Dat is een marktaandeel van 5%, uitgaande van een totaal van twee miljoen bedrijfsspaarregelingen. In samenwerking met Aegon kan aan deze spaarregelingen (individuele) aanvullende pensioenverzekeringen worden gekoppeld.
Het spaarkasbedrijf heeft tot begin deze maand 60.000 nieuwe relaties (1993: 50.000) in de boeken gekregen, goed voor f 1,5 mrd aan spaarstortingen. Dat is f 600 mln meer dan in 1993. Of Spaarbeleg op korte termijn concurrentie kan verwachten van moederbedrijf Aegon, is de vraag. Een spaarkasvergunning is verleend, maar er wordt nog gestudeerd op de mogelijkheden, aldus Spaarbeleg.

Reageer op dit artikel