nieuws

Spaarbeleg biedt lijfrentekoopsom

Archief

Aegon-dochter Spaarbeleg heeft twee nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd: de Spaarbeleg KoopSom en het Spaarbeleg ToekomstPlan.

De koopsom met lijfrenteclausule is een primeur voor Spaarbeleg, die zijn producten verkoopt via het onafhankelijke intermediair, via de franchisenemers van De Spaarbelegger en via direct-writing.
Spaarbeleg hoopt de koopsom toegankelijk te maken door een minimuminleg te vragen van f 1.000. De spaarperiode hoeft ook maar vijf jaar te duren. Tot drie maanden voor het einde van de looptijd kan de spaarperiode verlengd worden. Verkorting (tot vijf jaar) is altijd mogelijk.
Voor het ToekomstPlan is gedurende ten minste vijf jaar een vast maandbedrag (minimaal f 50) nodig. Ook hier is een lijfrenteclausule aan gekoppeld, waardoor de premies fiscaal aftrekbaar zijn.
De premies van beide verzekeringen kunnen in twee fondsen worden belegd: het Aegon Equity Fund en het Aegon Mix Fund (aandelen, staatsobligaties en vastgoed).
De overlijdensrisicodekking garandeert bij overlijden een uitkering van de betaalde inleg, vermeerderd met 4% rente op rente.

Reageer op dit artikel