nieuws

Spaarbank Zwolsche later van start

Archief

Spaarbank Zwolsche later van start

De Holland Beleggingsgroep, onderdeel van Zwolsche Algemeene, heeft de bankstatus gekregen, maar zal later van start gaan dan was aangenomen.
In het streven zich te ontwikkelen tot aanbieder met een volledig pakket aan financiële diensten heeft Zwolsche Algemeene haar dochteronderneming Holland Beleggingsgroep omgevormd naar een volwaardige (spaar)bank. De vergunning van De Nederlandsche bank is inmiddels binnen, maar “administratieve redenen” is de startdatum uitgesteld tot 1 april van dit jaar.
De spaarbank komt in de loop van die maand met zijn eerste spaarproduct: de Holland Renterekening, een spaarrekening met maximale vrijheid en hoge rente, naar het voorbeeld van de Renterekening van Aegon Bank, voorheen Spaarbeleg Bank. Het product wordt geïntroduceerd bij tussenpersonen van de Zwolsche Algemeene die als ‘cliëntenremissier’ ingeschreven staan. Dit intermediair brengt klanten aan in ruil voor provisie.
Het belegd vermogen van Holland Beleggersgroep is vorig jaar met ruim 35% toegenomen tot meer dan f 2 mld.
Effect-hypotheek eind deze maand
De introductie van de Effect-hypotheek heeft naar verwachting eind deze maand plaats. Deze geheel of gedeeltelijk aflossingsvrije hypothecaire lening kent als onderpand een effectendepot bij de fondsen van Holland Beleggingsgroep. Het product maakt het hypotheekadvies onderdeel van een totaalplan voor de persoonlijke vermogensvorming in combinatie met afdekking van financiële risico’s door onder meer verzekeringen. Met de Effectenhypotheek wil de Zwolsche Algemeene inspelen op het nieuwe belastingstelsel.

Reageer op dit artikel