nieuws

Spaar Select verder in direct-marketing

Archief

Spaar Select is, na het faillissement van de twaalf regiokantoren, gereduceerd tot één vestiging: het hoofdkantoor in Tilburg. Van daaruit gaat de onderneming proberen via direct-marketing overeind te blijven. Een deel van de medewerkers van de omgevallen kantoren is overgenomen door het pas opgerichte Marq, dat geleid wordt door Spaar Select-directeur Robert van den Broek.

De laatste twee kantoren zijn eind vorige maand failliet verklaard. Bij de vestiging in Rhenen zijn de meeste van de twintig medewerkers overgenomen door Marq. Zij kunnen aan de slag in een vestiging in Leusden. Het regiokantoor in Venlo telde vijftien werknemers. Ook daar heeft het merendeel een arbeidsovereenkomst aangeboden gekregen bij één van de Marq-bedrijven.
Alle twaalf regiokantoren die Spaar Select vorig jaar nog had, zijn nu failliet. Alleen het hoofdkantoor in Tilburg (35 medewerkers) is nog actief. “De toekomstige activiteiten van Spaar Select BV zullen zich gaan uiten in het beheren en uitbreiden van haar portefeuille via direct-marketing (onder meer telefonisch, elektronisch en per post) onder het label Spaar Select teneinde een inkomstenstroom te blijven genereren”, laat de directie weten.
Er is geen sprake van dat Marq de huidige klantenportefeuille van Spaar Select overneemt. “Zoals eerder gesteld bestaat er geen juridische relatie tussen Spaar Select en de Marq-bedrijven. Begrijpelijkerwijs kan de gedachte ontstaan dat Spaar Select verder gaat onder de naam Marq, aangezien het merendeel van de ex-Spaar Select-medewerkers een arbeidsovereenkomst is aangegaan met een van de Marq-bedrijven, hoewel daar ook medewerkers afkomstig van andere assurantietussenpersonen in dienst zijn getreden.”
Vernieuwend
Marq is volgens ingewijden eigendom van Spaar Select-eigenaar Harrie Sistermans, maar heeft volgens Van den Broek een andere verkoopstrategie: “Marq heeft een ruimer productassortiment, kent een andere productfocus, streeft een bredere dienstverlening na en heeft een meer diverse marktbenadering.”
Op vacaturesites als Michael Page zoekt Marq (geschreven als marQ*) accountmanagers in Midden- en West-Brabant en Zeeland. “De marktbenadering en dienstverlening zijn te omschrijven als modern en vernieuwend.” Eén van de vernieuwende elementen is een combinatie van thuis en op kantoor werken. “Uniek voor de branche”, volgens Marq, dat in de online bedrijfspresentatie blijk geeft van een “ambitieuze groeidoelstelling”.

Reageer op dit artikel