nieuws

Spaans verbond wil beroepsvoorzitter

Archief

Het Spaanse verbond van verzekeraars Unespa, dat vorig jaar zijn 25-jarig bestaan heeft gevierd, wil een meer professionele weg inslaan

Belangrijkste wijzigingsvoorstel daartoe is het aanstellen van een beroepsvoorzitter in plaats van een gelegenheidsvoorzitter uit eigen kring, die deze functie vervult naast zijn dagelijkse werk binnen de verzekeringsbranche. De nieuwe beroepsvoorzitter zal zich vooral moeten inzetten op het gebied van public-relations en van de politieke lobby naar de voornaamste publieksgroepen. Als belangrijkste kandidaat voor deze nieuwe functie wordt een vrouw voorgedragen: mevrouw Pilar González de Frutos, die tot november werkzaam was als voorzitter van de Verzekeringskamer in Spanje. Eind juni moeten de ruim driehonderd aangesloten verzekeraars, gezamenlijk goed voor 90% van de Spaanse verzekeringsmarkt, zich over de (statuten)wijziging uitspreken.

Reageer op dit artikel