nieuws

SOS: tevreden?

Archief

SOS International gaat vanaf augustus, via vragenlijsten per e-mail, continu de tevredenheid meten van hulpvragers die een beroep hebben gedaan op de alarmcentrale. De resultaten van de metingen zullen via een speciaal ingerichte website beschikbaar worden gesteld en worden gebruikt voor de verbetering van de dienstverlening van SOS.

Directie koopt Care
In september wordt Care Schadeservice overgenomen door NPM Capital en de huidige directie, Johan van Klinken en Ton van Dalen. NPM wordt meerderheidsaandeelhouder en beide directieleden krijgen, met steun van de Rabobank, een ‘substantieel’ minderheidsbelang. De keten telt 51 vestigingen (waarvan 4 in België) en was vorig jaar goed voor een omzet van _ 87 mln en een bedrijfsresultaat van zo’n _ 2,4 mln. De overnameprijs ligt ergens tussen _ 20 mln en _ 30 mln. Doel is een omzetverdubbeling in vijf jaar, door groei en acquisities.
Expertise Almanak
De 21e editie van de Expertise Almanak is verschenen. De almanak (www.expertisealmanak.nl) wordt gratis verzonden aan expertisebureaus, reconditioneringsbedrijven en verzekeraars. Losse nummers kosten _ 21,50, exclusief BTW en verzendkosten en zijn te bestellen bij Efka Uitgevers BV in Weert, info@efka-uitgevers.nl.
Elektronisch declareren
Glasgarant heeft een eerste stap gezet in het automatiseren van het declaratieproces van autoruitschades. Kwik-Fit is de eerste partij die gaat werken met elektronische declaratieberichten op basis van GRIP: het Glasgarant Registratie Informatie Prijssysteem. Op korte termijn wordt dit elektronische protocol ook door andere ruitherstelbedrijven in gebruik genomen.
Minder brandschade
De schade door (in totaal 21) grote branden (van meer dan _ 1 mln) bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar ruim_ 73 mln. In de eerste drie maanden van vorig jaar moest de brandweer dertien keer uitrukken voor een grote brand en bedroeg de schade bijna _ 83 mln.
Waardering reisverzekeraars
Vakantiegangers waarderen hun reisverzekeraar gemiddeld met een 7,1, zo blijkt uit een onderzoek dat Independer in juni heeft gehouden onder 15.000 sitebezoekers. Centraal Beheer en Achmea zijn de best gewaardeerde, algemeen toegankelijke reisverzekeraars. Zij scoorden, evenals VVAA, een 7,5. VVAA verzekert echter alleen mensen die werkzaam zijn in de zorgsector. Menzis en AXA kregen met een 6,4 de laagste waardering.

Reageer op dit artikel