nieuws

SOS constateert stijging autodiefstallen

Archief

De hulpverleningsorganisatie SOS International (Europeesche en Interpolis) heeft in 1997 een kleine vierduizend meldingen van autodiefstallen verwerkt. Dit is een stijging van bijna 13% ten opzichte van het jaar daarvoor.

De stijging werd met name veroorzaakt door diefstalmeldingen uit het binnenland. De toegenomen meldingen bij de alarmcentrale zijn opmerkelijk, aangezien het totale aantal gestolen auto’s in ons land volgens het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing al enige tijd afneemt. SOS International kan hier zelf ook geen verklaring voor geven.
Het aantal meldingen van gestrande automobilisten dat bij SOS binnenkwam, steeg in het verslagjaar met 31% tot ruim 10.000. De afdeling personenhulp van SOS kreeg te maken met een stijging van 10% tot 10.227. De helft van de meldingen kwam uit de populaire vakantiebestemmingen Frankrijk, Spanje en Oostenrijk.

Reageer op dit artikel