nieuws

SOS Arts

Archief

De organisatie SOS Arts stelt de lancering van de dienstverlening uit tot 1 januari 2009. Vanaf die datum wil de organisatie een alarmnummer bieden voor een bezoek aan huis door een huisarts. De organisatie wil dat deze dienstverlening gefinancierd wordt uit de aanvullende verzekering. Daarover zijn overigens nog geen afspraken met zorgverzekeraars gemaakt.

De Friesland Olympiade
Op zaterdag 12 april vindt in Heerenveen de tweede De Friesland Olympiade plaats voor sporters met én zonder verstandelijke beperking. “Het gaat niet om het winnen. Iedereen die meedoet, is winnaar”, aldus De Friesland Zorgverzekeraar. Deelname is gratis.
Laserbehandeling
De laserbehandeling voor spataderen wordt opgenomen in het basispakket. Tot dat besluit is het CVZ (College voor Zorgverzekeringen) gekomen. Behandelingen die puur een cosmetisch doel dienen, hoeven niet vergoed te worden.
Ziekmelding
Minister Donner (SZW) heeft een wetsvoorstel verbetering ziekmeldingsproces naar de Tweede Kamer gestuurd. Werkgevers hoeven hun zieke werknemer straks pas in week 42 ziek te melden bij het UWV (nu week 13). Verder vereenvoudigt Donner de zogenoemde WIA-kennisgeving. Het UWV stuurt deze in de twintigste ziektemaand om werknemers te wijzen op de optie om een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering aan te vragen.

Reageer op dit artikel