nieuws

Sorgeloos: Internet-formule met oog op persoonlijke advisering

Archief

Via de Internet-site www.goedidee.nl heeft Sorgeloos Hypotheek- en Pensioenmanagement alleen al in de eerste twee weken van deze maand van circa duizend particulieren aanvragen voor toetsing van hun hypotheek ontvangen. Indien er ‘muziek’ in de vergelijking zit, stuurt Sorgeloos aan op persoonlijke advisering voor een andere hypotheek.

De franchiseketen Sorgeloos is begin deze maand gestart met een campagne in dagbladen en op de radio, waarin hypotheekbezitters worden gelokt met een gratis hypotheekvergelijking en inruilkortingen tot f 2.500.
Mensen die al over een scherp geprijsde hypotheek beschikken, krijgen voor de genomen moeite een zogeheten ‘felicitatiecadeau’ (een cd van FC Knudde in het teken van EK 2000). Als volgens Sorgeloos blijkt dat de condities beter kunnen, wordt de aanvrager aanbevolen om een maatwerk-voorstel te laten opstellen. Het adviesbureau doet zaken met circa 25 banken en verzekeraars. Om de duizend aanvragen in een redelijk tijdsbestek te kunnen verwerken, is op 14 juni voorlopig gestopt met de radioreclames.
Oprichters
Het in Rotterdam zetelende Sorgeloos, een weloverwogen, vertrouwenwekkende fantasienaam, is in 1997 opgericht door de voormalige Feyenoordspeler Kees Jan Snoeck en Joost van Beek. Zij waren twee jaar eerder al samen begonnen met het kantoor SnoeckVanBeek aan de Mariniersweg in Rotterdam.
Bij het uitbouwen van Sorgeloos konden zij een flinke brok management-expertise goed gebruiken. Die verwierven zij in de persoon van Simon Hooimeijer, de voormalige divisiedirecteur van Interpolis, die nadien (van medio 1993 tot 1996) lid was van de raad van bestuur van zorgverzekeraar VGZ.
Hooimeijer (56) zit inmiddels in het directieteam van Sorgeloos, waarvan Snoeck (43) en Van Beek (36) directeur-eigenaar zijn.
Franchiseketen
Op het hoofdkantoor in Rotterdam werken 25 mensen. Daarnaast kent de keten inmiddels achttien vestigingen in het westen en midden van het land en voorziet een groei tot uiteindelijk circa veertig vestigingen in 2003. Bijna alle franchisenemers zijn starters die volgens Van Beek al in loondienstfuncties hun sporen hebben verdiend. Een uitzondering is Diener in Rotterdam-Zuid, want die was al zelfstandige.
Franchisenemers kunnen in diverse situaties beginnen: direct als franchisenemer, in een VOF-situatie, en zelfs in de rol van filiaalhouder.

Reageer op dit artikel