nieuws

Sorgeloos het sterkst in assurantiezaalvoetbal

Archief

Sorgeloos het sterkst in assurantiezaalvoetbal

Het team van hypotheekbemiddelaar Sorgeloos is winnaar geworden van de eerste editie van het ‘Power on Your Side Tournament’, een assurantiezaalvoetbaltoernooi dat is opgezet door Allianz Royal Nederland.
Sorgeloos had de beslissende eindstrijd bereikt door in de halve finale te winnen van het team van de organiserende maatschappij. De andere finalist was Stad Rotterdam, die Meijers Assurantiën de baas was gebleven. In de finale won het superieure Sorgeloos met 0-2 van Stad Rotterdam.
Voor dit toernooi, een initiatief van het zaalvoelbalteam van Allianz Royal Nederland, bleek onverwacht veel belangstelling te bestaan. Nadat er in AM Signalen en in Jus d’Assurance aankondigingsberichten waren verschenen, werden de initiatiefnemers min of meer bestookt met aanmeldingen. Zij hadden een toernooi van twintig teams voor ogen, maar er kwamen aanmeldingen voor wel vijftig teams. In de voorziene locatie, sporthal Margriet in Schiedam kon men – om het leuk te kunnen houden – een toernooi voor niet meer dan twintig teams kwijt. Door middel van een globale selectie en loting werd een lijst van twintig teams samengesteld.
De eerste editie van het ‘Power On Your Side Tournament’ (de naam is ontleend aan de internationale promotiecampagne van moeder Allianz) werd op zaterdag 7 april jl. gehouden. De vele tientallen assurantievoetballers kregen bij binnenkomst alvast een handdoek. In de pauze werd gretig gebruik gemaakt van de door Eiffel gesponsorde vrije-worpwedstrijd, die werd verzorgd door het eredivisie-basketbalteam EiffelTowers. Deze wedstrijd is gewonnen door Meijers Assurantiën hetgeen de betrokken spelers een basketbal-clinic bij die Towers opleverde.
John Peerbolte, één van de initiatiefnemers: “Het toernooi wordt volgend jaar zeker herhaald. Minimaal met hetzelfde aantal teams, maar hoogstwaarschijnlijk gaan wij proberen het aantal deelnemende teams uit te breiden.”
Het winnende team, de hypotheekbemiddelaars van Sorgeloos, opgetogen met de beker ‘met de grote oren’.
Het Verzekeringen Beach Event komt er weer aan
Een dagje volleyballen met je collega’s tegen branchegenoten van andere maatschappijen en bemiddelingsbedrijven. Het kan weer op zaterdag 23 juni 2001 op het strand van Bergen aan Zee tijdens het Verzekeringen Beach Event.
Dit sportieve evenement duurt van 11.00 tot 24.00 uur en kent behalve het traditionele volleybaltoernooi tal van neven-activiteiten. De deelname kost f 135 per persoon (exc. btw) en dit is inclusief een tropische lunch en dito barbecue. Voor meer informatie kan men terecht op de internetsite www.bakker-clients.nl of bellen met 020-638.32.64.
Assurantiekantoor De Uitgeroeide Wolf (?)
We hebben in de loop der jaren de nodige opmerkelijke bedrijfsnamen voorbij zien komen, maar onlangs sprong er eentje wel heel erg in het oog: Assurantiekantoor De Uitgeroeide Wolf! Wie verzint zoiets, en wat is het verhaal erachter, waren de logische vragen die in ons opkwamen.
Heemstedenaar Bas van Rossem (37) kan het uitleggen, zij het moeizaam. Samen met Bloemendaler Joris van Balen (37) bezit Van Rossem het kantoor Hypotheek Centrum Kennemerland in de gemeente Haarlem. Het dynamische duo, dat zichzelf betitelt als “twee jonge honden”, gaat regelmatig samenwerkingsverbanden aan met makelaars of tussenpersonen uit de omgeving en heeft daarbij al menig nieuwe handelsnaam verzonnen, zoals Verzekering Centrum Kennemerland, Hypotheek Adviesgroep Nederland maar ook Joris BV en De Drie Hanen.
Onlangs werd een nieuwe samenwerking beklonken, met makelaarskantoor De Ridder & Strijbis in Heemstede. En dus werd er weer over een nieuwe bedrijfsnaam nagedacht. Van Balen, net bezig met het boek ‘Wolvenlus’ van Nicholas Evans, kwam met de suggestie voor een wolvennaam. Van Rossem viel hem bij door te stellen dat het aangaan van de overeenkomst te vergelijken is met het overroeien van een wolf, een kool en een geit zonder één van hen te verliezen. De keuze viel uiteindelijk op de naam ‘De Uitgeroeide Wolf’, te ere van de in Zeeland ronddolende wolf die van de één op de andere dag in de vergetelheid is geraakt.
Om consumenten niet al te zeer af te schrikken, is er ook een communicatief vriendelijker handelsnaam gekozen: Huis & Hypotheek Groot Haarlem.
Pensioenpolis voor poten?
In Groot-Brittannië hebben marketeers weer een bijzondere verzekeringsvorm uitgedokterd: een pensioenverzekering uitsluitend voor homofiele stellen. Assurantiemakelaar Massow Rainbow is de eerste die zo’n polis op de markt heeft gebracht. Volgens Post Magazine zoekt de polis aansluiting bij de nieuwe pensioenwetgeving. Tot dusver hadden namelijk alleen weduwen en weduwnaars bij overlijden recht op het pensioen van hun echtgeno(o)t(e). In de nieuwe Britse wetgeving is het aantal belanghebbenden uitgebreid met niet gehuwde partners, waaronder sinds kort ook homofiele mannen en vrouwen worden gerekend. De productnaam Freedom Pension moet bijdragen aan het door Massow Rainbow beoogde kassucces. = = = = = = = = = = = = = = = = = Vijfde kolom: En hierbij verklaar ik deze aflevering van Jus d’Assurance officieel voor geopend! De inhaker

Reageer op dit artikel