nieuws

Soms 100% premie-verschil individuele/collectieve aov

Archief

De premieverschillen tussen collectieve en individuele aov’s zijn soms onaanvaardbaar groot, vindt het Alkmaarse assurantiekantoor Korver en Burrie.

Auke Burrie van assurantiekantoor Korver en Burrie heeft voor een 47-jarige interimmanager een aov gesloten via de Stichting Verzekeringsbelangen voor Interimmangers die hiervoor een mantelcontract heeft bij De Amersfoortse. Volgens Burrie zou de manager voor een individuele aov bij De Amersfoortse het dubbele kwijt zijn. Via de Stichting betaalt de interimmanager een jaarpremie van f 7.494. Op individuele basis zou dit f 15.079 zijn. Volgens Burrie gaat het om een identieke dekking qua verzekerde bedragen, eindleeftijd, eigen-risicotermijn, type uitkering, en tariefsoort. Burrie heeft dit verschil bij De Amersfoortse aangekaart en heeft een briefje gekregen waarmee hij niet honderd procent tevreden is. “Ik heb daarin aangegeven dat het bij dat contract gaat om dooreenpremies, dus premies waarbij leeftijd niet geldt”, zegt Frank Romein, directeur Inkomen bij De Amersfoortse tegen AM. “Dat betekent in dit geval – en misschien is die boodschap niet goed overgekomen – dat als de manager dertig jaar was geweest, hij op een individuele polis voordeliger uit was geweest. Nu hij 47 jaar is, is hij een stuk goedkoper uit op het collectieve contract. Het door Burrie aangekaarte verschil is erg groot, dat heb ik mijn brief toegegeven. Wel speelt daarbij mee, dat de individuele polis een paar extra’s heeft zoals arbeidsdeskundige advisering zonder dat er sprake is van arbeidsongeschiktheid. Ook speelt mee dat voor de individuele polis een provisie geldt van 17,5% en voor de collectiviteit van 10%.”

Reageer op dit artikel