nieuws

Softwarebedrijven komen met ‘eClaims’

Archief

De softwarebedrijven Staffware en Tower Technology hebben gezamenlijk het schade-afhandelingspakket eClaims geïntroduceerd. Deze op internet gebaseerde applicatie maakt het mogelijk om online schadeformulieren in te vullen en te versturen naar de verzekeraar.

De applicatie werkt via een webbrowser en is met een wachtwoord toegankelijk voor zowel de polishouder (in geval van direct-writing) als tussenpersoon. eClaims wordt geïnstalleerd bij de verzekeraar en staat in verbinding met de diverse backoffice-systemen van de maatschappij.
Afhankelijk van het autorisatie-niveau wordt vastgelegd welk formulier door welke personen in te kijken is. Hiermee wordt volgens beide softwarebedrijven “optimale bescherming en betrouwbaarheid gegarandeerd voor de gebruikers”.
De applicatie biedt verder de mogelijkheid om gescande documenten toe te voegen aan het schadeformulier. De correspondentie ten aanzien van de schadeclaim loopt via internet. De polishouder of tussenpersoon kan de meest recente status van de claim bekijken door in te loggen op de applicatie. Hij hoeft niet meer te bellen met de verzekeraar. “Daarmee wordt de afhandeling van de schade versneld en zorgt het niet alleen voor een productiviteitsverbetering, maar ook voor een enorme kostenvermindering”, stelt een woordvoerster van Staffware.

Reageer op dit artikel