nieuws

‘Software uit de muur’ bij Anva

Archief

Systeenhuis Anva introduceert ‘software uit de muur’ via MijnAnva.nl. Daarmee neemt het systeemhuis vrijwel het gehele systeem- en applicatiebeheer over van assurantiekantoren.

Een jaar geleden al zei Anva-directeur Stoffel van Almkerk dat de software binnenkort uit de muur zou komen. Hij zei er toen wel bij dat “het vooralsnog niet van de grond komt”. Kennelijk is de tijd nu wel rijp, alhoewel Anva al jaren de Anva Centrale kent, waarbij software en gegevens zijn ondergebracht op een beschermde en onderhouden ICT-omgeving. Daarbij gaat het wel alleen om Anva-software.
Via MijnAnva.nl wordt behalve de Anva-software ook software van andere bedrijven, zoals Microsoft, Rolls, verzekeraars en bijvoorbeeld vergelijkingssoftware aangeboden, mits het assurantiekantoor dat ook gebruikt.
“Tussenpersonen zijn het zat om alle updates en dergelijke zelf te moeten installeren. Met deze oplossing wordt dat allemaal voor ze geregeld”, aldus Van Almkerk.
Belangstelling
MijnAnva.nl wordt aangeboden in samenwerking met MijnASP, onderdeel van het Houtense bedrijf Advo. Dit is een zakelijke ASP-provider (Application Service Providing), die zich toelegt op maatwerkoplossingen voor elektronische communicatie.
Inmiddels is er één tussenpersoon die al gebruik maakt van de oplossing MijnASP, Kraemer & Co uit Soest. “Timo Moens werd daar vorig jaar tweede mee in de strijd om de ISI Innovatieprijs”, aldus Van Almkerk.
De Anva-voorman heeft inmiddels tientallen afspraken staan voor informatie over MijnAnva.nl. “Tijdens de Anva-dagen, die door 450 tussenpersonen bezocht zijn, was er veel belangstelling voor.”
De gebruiker betaalt voor het gebruik een vast maandbedrag. “Daar is geen richtprijs voor te geven, want dat is volledig afhankelijk van de software en de infrastructuur waarvan hij gebruik maakt.”

Reageer op dit artikel