nieuws

SNS Hypotheken op weg naar ‘papierloos’ kantoor

Archief

SNS Hypotheken heeft de eerste stap gezet op weg naar een ‘papierloos’ kantoor. Alle hypotheekdossiers van de SNS Reaal-dochter worden gescand, en zijn straks alleen nog digitaal opvraagbaar.

Het digitaliseringsproject vloeit voort uit een strategische nota van SNS Reaal Groep. In de nota gaat SNS Reaal uit van een optimale en efficiënt mogelijke administratieve ondersteuning van de verkooplabels. Dit zou moeten worden gerealiseerd door (hypotheek)dossiers te scannen, zodat ze op een beeldscherm bekeken en verwerkt kunnen worden. De administratieve verwerking kan daardoor goedkoper en vooral sneller verlopen, aldus SNS Reaal.
Als eerste werkmaatschappij is SNS Hypotheken, het voormalige hypotheekbedrijf van Reaal, aan de beurt. Daar worden gemiddeld 3.500 dossiers per week gescand. Dat komt neer op zevenhonderd per werkdag. In totaal zullen 220.000 papieren dossiers op deze manier worden gedigitaliseerd, hetgeen zes vierkante kilometer aan kastruimte scheelt, licht de maatschappij toe.
Na SNS Hypotheken volgen de werkmaatschappijen SNS bank, CVB en ASN bank. Het project dat wordt uitgevoerd in samenwerking met een daarin gespecialiseerd bedrijf in Lelystad, moet uiterlijk 1 juli volgend jaar klaar zijn.

Reageer op dit artikel