nieuws

SNS Bank wil ook hypotheken van anderen gaan verkopen

Archief

Klanten die voor een hypotheekadvies binnenlopen bij een filiaal van SNS Bank, kunnen daar binnenkort mogelijk ook een hypotheek sluiten van een andere geldverstrekker.

Het aantal bankkantoren bedraagt 148; ondanks een inkrimping van het aantal vestigingen heeft SNS Bank de aanwezigheid in de Randstad de laatste jaren verder opgevoerd. “De focus komt meer op distributie te liggen en minder op productie”, aldus SNS Reaal-bestuurslid Rien Hinssen vorige week in een presentatie voor investeerders. Een consequentie daarvan is dat het aantal opties voor de klant wordt uitgebreid. “We overwegen om in SNS Bank-kantoren hypotheken van andere partijen te gaan verkopen. Het gaat dan om producten die niet aan onze eigen risico-eisen voldoen.”
Dit jaar heeft SNS Bank vooral succes geboekt met de Budget Hypotheek, die goed was voor meer dan 70% van de productie. Desondanks heeft de bank moeite om het nagestreefde marktaandeel van minimaal 8% te bereiken; tot eind augustus had de bank een aandeel van 6,8% in de hypotheekomzet van dit jaar.

Reageer op dit artikel