nieuws

SNS Bank komt met ‘live’ hypotheekadvies via internet

Archief

SNS Bank introduceert op 10 april SNS Live@dvies, live hypotheekadvies via internet. De nieuwe adviesdienst is uitgebreid getest door een gebruikerspanel.

Dagelijks tot 22.00 uur kunnen consumenten straks via het beeldscherm van hun computer een adviseur van de bank zien en spreken. Dit internetadvies is mogelijk zonder speciale software; er wordt gebruikgemaakt van ‘flash plugins’ die wereldwijd op vrijwel alle computers zijn geïnstalleerd.
Consumenten kiezen zelf een tijdstip waarop zij de bank willen benaderen, het adviesgesprek start binnen vijf minuten. De consument heeft zelf geen webcam nodig; de adviseur is op het beeldscherm van de computer te zien en te horen. Tegelijkertijd kunnen aantekeningen en berekeningen op het scherm getoond worden. Na het adviesgesprek volgt binnen vijftien minuten een hypotheekofferte per e-mail. De consument kan zo een hypotheek sluiten zonder dat hij of zij daarvoor een bezoek hoeft te brengen aan een filiaal van de bank.
De gebruiker heeft wel een snelle internetverbinding nodig, ruim 60% van Nederlanders heeft zo’n breedband internetaansluiting. Live@dvies is gebaseerd op Adobe Breeze, een kant-en-klaar webcommunicatieplatform. Door de inzet van dit platform kon SNS Bank zich direct volledig richten op de ontwikkeling van inhoud en presentatie van de nieuwe diensten.
krijgen via internet.

Reageer op dit artikel