nieuws

Sms-dienst

Archief

Schadegarant gaat van start met een sms-dienst. In navolging van Glasgarant, dat een jaar egeleden een sms-service introduceerde, kunnen straks ook klanten van bij Schadegarant aangesloten verzekeraars gebruik maken van een sms-dienst. Wie schade oploopt hoeft alleen een sms te sturen naar Schadegarant, dat vervolgens in de nabije omgeving op zoek gaat naar een aangesloten schadebedrijf.

Steeds minder schades
Tot 2014 gaat het schade-aanbod met nog eens 21% dalen, voorspelt Jan Koolen, secretaris Schadeherstel van Focwa. Deze daling volgt op de daling van de afgelopen jaren van 21%. Koolen verwacht dat het zware weer voor zijn branche nog lang niet voorbij is. “We krijgen nog veel ontwikkelingen op het gebied van autotechniek en infrastructuur voor onze kiezen”, zei hij tijdens een congres in Keulen.
Actie Neerlandia in Rolls
Het actietarief (45% korting) voor personenauto’s tot _ 25.000 dat Neerlandia van 1880 in juli introduceerde en dat geldt tot het einde van dit jaar, is nu ook opgenomen in de programmatuur van het premievergelijkingspakket Rolls.
Right to Repair
Tijdens de beurs Equipauto in Parijs is het startsein gegeven voor Right to Repair: een campagne waarmee (door Focwa in Nederland) de consument bewust wordt gemaakt van zijn vrijheid om een schade te laten repareren waar hij dat wil. Veel consumenten denken dat ze ook voor schadeherstel naar de dealer moeten en daar heeft het universele kanaal last van. “Vandaar dat wij de consument hierover gaan voorlichten”, aldus Focwa.

Reageer op dit artikel