nieuws

‘Sluiten via internet 20% tot 25% goedkoper’

Archief

Het sluiten van een schadeverzekering via internet zou volgens Jan Bos, directeur van het gelijknamige assurantiekantoor Bos Financiële Dienstverlening (Goes) en eigenaar van de website www.verzekeren-online.nl, 20 tot 25% goedkoper kunnen.

Volgens Bos de premie bij zijn kantoor goedkoper, omdat de provisie van de verzekeraar in mindering wordt gebracht op de premie. “Wel is het zo, dat de klant een klein bedrag per verzekering betaalt, afhankelijk van de hoogte van de premie. Wij moeten er tenslotte ook nog aan verdienen.”
De gekozen verzekering hoeft in de filosofie van Bos dus ook niet de goedkoopste verzekering te zijn. “Doordat wij de volledige provisie teruggeven aan de klant, is hij altijd goedkoper uit.”
Het initiatief van Bos, dat in oktober pas echt online zal gaan, lijkt qua concept op www.polisadvies.nl (zie AM, nr. 16, pag. 6).
Persoonlijke pagina
Ook op www.verzekeren-online.nl krijgt de klant via een inlogcode en wachtwoord de beschikking over een persoonlijke pagina. De klant krijgt de offerte per e-mail toegestuurd. In die e-mail komt de klant door het klikken op internetadressen op pagina’s waar de persoonlijke gegevens ingegeven of gewijzigd kunnen worden. Door middel van een elektronische handtekening gaat hij akkoord met de offerte.
Verzekeren-online stuurt vervolgens de polis via internet naar de klant. Deze krijgt de polis nogmaals op papier toegestuurd door de maatschappij.
Als Bos in oktober daadwerkelijk van start gaat, heeft hij 48 mensen verspreid over het land, die klanten advies kunnen geven over de voor hem beste verzekering. Het persoonlijke contact blijft dus gehandhaafd.
Naast verzekeren-online start Bos ook met www.hyp-online.nl.

Reageer op dit artikel