nieuws

Slecht imago intermediair onderstreept

Archief

Veel burgers zien als een berg op tegen de keuzes die zij moeten gaan maken op het gebied van zorgverzekering en pensioenvoorzieningen. Hierbij speelt het gebrek aan vertrouwen in de voorlichting door het intermediair een grote rol. Dit komt naar voren uit een onderzoek van Centerdata in opdracht van de regionale dagbladen die samenwerken in de GPD.

Ruim de helft van de ondervraagden is bang een verkeerde keuze te maken bij het kiezen van een zorgverzekering of levensloopregeling. Ze vrezen dat ze duurder uit zullen zijn. “Daar komt nog eens bij, dat er weinig vertrouwen is in de tussenpersonen die zich op de meerkeuzemarkt storten. Slechts 22% denkt dat tussenpersonen betrouwbare informatie zullen verschaffen”, aldus de Haagsche Courant.

Reageer op dit artikel