nieuws

Slagingspercentage lager bij digitaal SEH-examen

Archief

De Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) neemt vanaf begin dit jaar digitaal examens af. Het percentage geslaagden is sindsdien bijna 20% lager.

Gemiddeld slaagde vorig jaar 50,5% van de examenkandidaten. Er kwamen 1.736 nieuwe erkenden bij, terwijl 3.437 kandidaten examen deden. Het aantal erkende adviseurs steeg tot 6.732 (6.030), doordat zich 871 erkenden aanmeldden bij de SEH; 169 zegden er op.
Sinds begin dit jaar is het schriftelijke examen ingeruild voor een digitale versie. Net als bij Nibe-SVV kunnen examenkandidaten op meerdere locaties examen doen op een zelfgekozen tijdstip. In de eerste vier maanden lag het slagingspercentage rond de 30%: dat is 20% lager dan vorig jaar. “Een oorzaak zou kunnen zijn dat een kandidaat nu sneller besluit om het te proberen. Men hoeft immers niet op het volgende schriftelijke examen te wachten en men hoeft ook geen reis naar Utrecht te ondernemen. Het percentage geslaagden loopt wel op”, aldus de SEH.

Reageer op dit artikel