nieuws

Slachtofferhulp geeft uitleg aan Amev-medewerkers

Archief

Met als doel gedupeerde verzekerden nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft Amev Particulieren voor haar schaderegelaars een aantal presentaties laten houden door de organisatie Slachtofferhulp Nederland.

Op grond van hun ruime ervaring weten de medewerkers van Slachtofferhulp Nederland wat zij kunnen doen voor een slachtoffer. In de presentaties voor Amev werd aangegeven wat een schokkende gebeurtenis inhoudt, hoe slachtoffers daar op reageren, hoe het verwerkingsproces eruit ziet en wat daarbij mis kan gaan. Het geven van erkenning, het tonen van begrip en het geven van duidelijkheid zijn de kernpunten van een goede schadebehandeling.
Ook werd inzicht gegeven in de organisatie en werkwijze van Slachtofferhulp Nederland. De 1.500 vrijwilligers, verspreid over 75 bureaus, houden zich bezig met de eerste opvang en geven adviezen aan slachtoffers. Ook werd in de presentaties bij Amev aangegeven wanneer een schadebehandelaar een slachtoffer kan doorverwijzen naar Slachtofferhulp.

Reageer op dit artikel