nieuws

Slaats in Europees verband

Archief

Het Eindhovense assurantiekantoor Slaats Groep is een samenwerkingsverband aangegaan met tussenpersonen in België, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. J.G.L. Slaats is de eerste president van Euribron (European Insurance Broker Network).

De betrokken kantoren werkten reeds enige jaren op vrijwillige basis samen. Het aantrekken van deze relaties is ingegeven door de internationalisering van het handelsverkeer. De deelnemende assurantiekantoren kunnen elkaar informeren over de assurantiemarkt in het desbetreffende land. De zes participanten aan Euribron zijn middelgrote assurantiekantoren met elk ongeveer veertig medewerkers.
De verzekeringsmakelaars zijn allen actief op de industriële markt. De tussenpersonen opereren landendekkend. De Duitse participant is bijvoorbeeld in vijf grote Duitse steden gevestigd. Daarom neemt per land één assurantiekantoor deel. Makelaars in Spanje, Zwitserland en Zweden tonen interesse voor Euribron.
De president van Euribron J.G.L. Slaats, licht de samenwerking toe: “Met deze officiële samenwerking kunnen we onze internationale klanten beter bedienen. Op het ogenblik zijn het vooral de grote internationale makelaars die netwerken in Europa kunnen ontwikkelen. Normaal kan een naar verhouding klein bedrijf eigenlijk geen rol in internationale netwerken spelen. Om de klanten in het buitenland van kleinere omvang beter te bereiken hebben we het contact met onze buitenlandse collega’s uitgebouwd tot een officieel netwerk. Binnen dit samenwerkingsverband is het mogelijk persoonlijke service aan deze klanten te verlenen.”
Vertegenwoordigers van de deelnemende kantoren tijdens de oprichtingsmeeting in Berlijn met J.G.L. Slaats in het midden.

Reageer op dit artikel