nieuws

SKFD besteedt werkzaamheden uit aan Quality Care FinanciëleBranche

Archief

De Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening (SKFD) besteedt haar werkzaamheden uit aan het nieuwe bedrijf Quality Care FinanciëleBranche, onderdeel van Management Care.

De stap van de SKFD is ingegeven door de keuze vorig jaar om het keurmerk te verbreden van hypotheekbemiddelaars naar financiële dienstverleners. Daarnaast heeft het Keurmerk een programma van kwaliteitsborging ontwikkeld voor alle bemiddelaars die onder de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) vallen.
“Deze verbreding van het werkterrein en het feit dat ze deze kwaliteitsborging ook commercieel in de markt willen zetten, was aanleiding om op zoek te gaan naar een partner”, zegt Ron van Kesteren, sinds 1 augustus directeur van Quality Care FinanciëleBranche. “Men is toen uitgekomen bij Management Care, dat onder meer bekend is van het StudieCentrum FinanciëleBranche en de kennisdatabank Fintool. Management Care heeft vervolgens besloten deze nieuwe werkzaamheden onder te brengen in een apart bedrijf en dat is Quality Care FinanciëleBranche.”
Onafhankelijk
Volgens Van Kesteren blijven de belangrijkste onderdelen van de SKFD binnen deze stichting, namelijk het keurmerk en de klachtenregeling. “Dat moet ook onafhankelijk blijven.”
Quality Care FinanciëleBranche bestaat momenteel uit drie werknemers. “Dit zal binnenkort worden uitgebreid met een vierde werknemer.” Volgens Van Kesteren was het bureau van de SKDF niet voldoende geëquipeerd om het kwaliteitsborgingverhaal commercieel in de markt te zetten. “Deze medewerkers zijn bij ons in dienst getreden. Nu zijn ze meer uitgerust om deze WFD-ondersteuning in de markt te zetten.”
algemeen directeur Management Care) ondertekenen de overeenkomst. Sjoerd Boomsma (tweede van rechts, bestuurslid SKFD) en Ron van Kesteren kijken toe.

Reageer op dit artikel