nieuws

Sivi onderzoekt bouw nieuwe GIM-koppeling voor servers

Archief

Het standaardisatie-instituut Sivi onderzoekt de bouw van een nieuwe GIM-koppeling voor webservers. Hiermee wordt het mogelijk de server bij de tussenpersoon te koppelen aan die van de maatschappij.

Zo’n nieuwe GIM-koppeling wordt noodzakelijk doordat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van webdiensten. Hierbij kan gedacht worden aan transacties door consumenten op de website van het intermediair en de ontwikkeling van zogeheten Application Service Providing-diensten van systeemhuizen.
“Groot voordeel van deze nieuwe koppeling is dat de software op de centrale server bij de tussenpersoon wordt geïnstalleerd en dat vervolgens iedereen, ook op andere kantoren, kan ‘gimmen’ met de extranetten van de verzekeraars”, aldus Sivi. In de huidige situatie wordt de GIM-koppeling lokaal op iedere pc bij de tussenpersoon geïnstalleerd.
De afgelopen maanden heeft het standaardisatie-instituut samen met haar achterban de eisen voor zo’n nieuwe GIM-koppeling opgesteld. Inmiddels zijn offertes bij meerdere leveranciers opgevraagd. Die hebben tot 1 augustus de tijd om deze aan te leveren.
Een partij als Colimbra heeft al een module voor communicatie tussen webservers. “Deze voldoet echter (nog) niet aan onze eisen. Zij brengen wel een offerte uit”, laat Sivi weten.

Reageer op dit artikel