nieuws

Sijtsma Verzekeringsgroep draagt Fries bijkantoor over aan VSB Bank

Archief

Sijtsma Verzekeringsgroep in Veenendaal gaat een deel van zijn assurantieportefeuille overdragen aan de VSB Bank. De overname zal per 1 november een feit zijn.

Van origine een Fries assurantiebedrijf is Sijtsma Verzekeringsgroep zich in de loop der jaren meer gaan richten op de (landelijke) markt voor bedrijfsmatige verzekeringen.
Vanuit het drie jaar geleden geopende kantoor in Veenendaal, waar de divisie zakelijke verzekeringen is ondergebracht, maakt het assurantiebedrijf in dit marktsegment een fikse groei door. Dat komt onder meer tot uiting in een groeiend aantal adviseurs voor bedrijven, zegt algemeen directeur P. Ouweneel.
Vorig jaar is Veenendaal ook de hoofdzetel geworden van Sijtsma Verzekeringsgroep, die vijf divisies omvat: particulieren, bedrijven, pensioenen, internationale verzekeringen en volmachten (Sijtsma Assuradeuren).
Midden-Nederland
In de particuliere markt beperkt de Sijtsma-groep zich tot de regio Midden-Nederland. In dat kader past de verkoop van het Friese bijkantoor in Franeker (8 medewerkers) aan de VSB Bank. Directeur van deze vestiging blijft H.M. Sijtsma. Onder zijn leiding zal het kantoor zich intensiever richten op particuliere en agrarische verzekeringen en financiële diensten.
De VSB Bank heeft verder vestigingen in Bolsward, Drachten, Dronrijp, Heerenveen en Leeuwarden.
Sijtsma Verzekeringsgroep zegt de opbrengst uit de verkoop van de Friese portefeuille aan te zullen wenden voor de aankoop van portefeuilles in Midden-Nederland. “De overname van assurantiekantoor Van Schuppen in Veenendaal begin deze maand is een aanzet daartoe. Met andere kantoren vinden vergevorderde onderhandelingen plaats”, aldus Ouweneel. Zijn bedrijf is geen licentiehouder meer van de VSB. “Misschien komt dat nog een keer, maar dan zal de bank eerst actief moeten worden in ons werkgebied.”
P. Ouweneel: …verkoop Friese portefeuille per 1 november een feit…

Reageer op dit artikel