nieuws

Sijtsma koopt Amev uit

Archief

Sijtsma Groep (Veenendaal) heeft het minderheidsbelang van Amev teruggekocht. Algemeen directeur Peter Ouweneel bezit nu weer alle aandelen van zijn bedrijf.

De acquisitie is volgens Ouweneel voor de hand liggend gezien de ontwikkelingen in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD), die begin volgend jaar van kracht wordt. De vereiste transparantie die in deze wet is verankerd, zegt Ouweneel het beste te kunnen waarborgen door geen enkele binding met een verzekeraar te hebben. Amev heeft zich niet verzet tegen de terugkoop van het minderheidsbelang (30%), dat via participatiemaatschappij Asam in 2000 was verworven. “We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan”, aldus Ouweneel.
Komend najaar zal het aantal aandeelhouders van Sijtsma Groep weer worden uitgebreid. “Beide adjunct-directeuren Miranda Nap en Wim Jacobs zullen een minderheidsaandeel van elk 10% in het bedrijf krijgen”, aldus Ouweneel.

Reageer op dit artikel