nieuws

Sigaret in spaarplan van SNS

Archief

SNS Bank lanceert op oudejaarsdag het ‘Stoppen met roken Spaarplan’ onder het motto “U kunt uw geld beter in een spaarplan dan in een asbak stoppen”. De (ex-)rokers kunnen maandelijks € 100 – gelijk aan de gemiddelde geldbesparing voor iemand die met roken stopt – storten op een spaarrekening. Als dank vergoedt SNS Bank de kosten van de cursus Pakje Kans van Stivoro (Stichting Volksgezondheid en Roken), die mensen in groepsverband in twaalf weken tijd tot stoppen met roken helpt. SNS Bank ziet een potentiële doelgroep van 680.000 mensen, namelijk 17% van de vier miljoen rokers die de jaarwisseling aangrijpen om te stoppen.

Vijf jaar geleden hield Nationaal Spaarfonds een soortgelijke actie met het ‘Stoppen met roken Beursspaarplan’, een kapitaalverzekering met een maandpremie van (minimaal) € 45. De Delta Lloyd-dochter promootte het product onder meer door één maandpremie cadeau te geven als de polishouder drie maanden lang niet zou roken. Ondanks de hype van de millenniumwisseling verkocht Nationaal Spaarfonds uiteindelijk maar vijftig beleggingsverzekeringen aan de ‘sigarettenstakers’.

Reageer op dit artikel