nieuws

SGWN vangt bot bij Eerste Kamer

Archief

De in faillissement verkerende garantieverstrekker SGWN heeft bij de Eerste Kamer vergeefs aangedrongen op een onderzoek naar de werkwijze van toezichthouder DNB en voorganger de Pensioen- en Verzekeringskamer.

SGWN vindt dat zijn werkzaamheden ten onrechte als verzekeren zijn aangemerkt en voelt zich ongelijk behandeld ten opzichte van andere garantiefondsen. “Het standpunt dat SGWN een verzekeringsbedrijf is, is in hoogste instantie door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven bevestigd. De klacht van willekeur en ongelijke behandeling had tijdens de gerechtelijke procedures aan de orde gesteld kunnen worden”, stelt de Kamer, die onder meer daarom oordeelt dat er geen aanleiding is voor een onderzoek.
Eerder dit jaar maakte de garantieverstrekker uit Lochem bij de rechter al vergeefs bezwaar tegen de faillissementsuitspraak.

Reageer op dit artikel