nieuws

SGWN richt onderlinge op

Archief

De Stichting Garantie- en Waarborgfonds Nederland (SGWN) heeft de Onderlinge Waarborgmaatschappij Garantborg opgericht, die gaat fungeren als verzekeraar voor de door de stichting afgegeven bouwgaranties

De Rotterdamse rechtbank deed onlangs uitspraak in een bodemprocedure die door SGWN, inmiddels opererend onder de naam De Garantiewaarborg, was aangespannen tegen toezichthouder DNB. De rechtbank is van mening dat voor de activiteiten van de stichting een WTV-vergunning nodig is. Daarnaast oordeelde de rechter dat DNB onrechtmatig heeft gehandeld jegens SGWN, door de openbare bekendmaking dat SGWN illegaal als verzekeraar opereerde en deze te sommeren de activiteiten te staken. “Dit betekent dat alle stichtingen die zich met dit soort activiteiten bezighouden en niet over een vergunning beschikken, die activiteiten in beginsel niet meer mogen uitoefenen”, zegt SGWN-directeur Reginald Gubler.

Reageer op dit artikel