nieuws

SFB verkoopt arbodienst maar houdt verzekeraar

Archief

Nationale-Nederlanden en de ASR Verzekeringsgroep nemen allebei een 50%-belang in ArboDuo, de arbodienst van de SFB Groep. Het verzekeringsbedrijf wordt daarentegen niet verkocht.

De vorming van één uitvoeringsorgaan voor werknemersverzekeringen heeft bij het Sociaal Fonds Bouwnijverheid geleid tot een heroriëntatie op de activiteiten. “De arbodienst behoort niet tot onze kernactiviteiten”, zo motiveert SFB de verkoop ervan.
Verzekeren behoort daartoe kennelijk wel, want SFB is niet van zins de verzekeringsdochters SFB Schade en SFB Leven te verkopen. Nationale-Nederlanden blijft wel minderheidsaandeelhouder met 30%. SFB Verzekeringen – met Tobias Neuman als directeur – incasseert circa f 100 mln jaarpremie, waarvan 90% uit schadeverzekeringen.
ArboDuo
Met de aankoop van de arbodienst van SFB zeggen NN en ASR hun positie op de verzuim- en reïntegratiemarkt te willen verstevigen. ArboDuo is toonaangevend in de sector bouwnijverheid en wil haar activiteiten uitbreiden naar andere sectoren. De nieuwe eigenaren willen ArboDuo als zelfstandige arbodienst laten functioneren.
Het bedrijf telt 40 vestigingen, met een hoofdzetel in Amsterdam, en biedt werk aan 160 mensen. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Reageer op dit artikel