nieuws

SFB-directeur Uijen start adviesbureau

Archief

Eric Uijen, voormalig directeur van SFB Leven, heeft samen met drie anderen een adviesbureau voor verzekeraars en pensioenfondsen opgericht.

Uijen verliet vorig jaar als derde en laatste de directie van SFB Verzekeringen. Eerder al waren algemeen directeur Gerard van Diepen en Schade-directeur H.L. Kirchner vertrokken.
Van Diepen werd kortstondig opgevolgd door interim-directeur Henk Lodeweges, waarna Cees Boos (afkomstig van Hooge Huys) het roer overnam. Boos zal nog een aantal maanden op interim-basis leiding blijven geven aan SFB Verzekeringen. Voor Kirchner en Uijen zoekt SFB geen vervangers.
Proteäx
Het adviesbureau Proteäx – een verbastering van de nationale bloem Protea van Zuid-Afrika – is gevestigd in Houten. Gezichten achter Proteäx zijn – naast Eric Uijen – Paul Disse (laatstelijk UAP), Jan Gort (onder meer UAP en Mercer Ten Pas) en Nathalie Ramas (William M. Mercer Ten Pas).
Het bureau richt zich op actuarieel advies, met name bij productontwikkeling, verslaglegging en managementinformatie. Verder biedt het bureau verzekeringstechnische kennis voor automatiseringsprojecten en behoort interim-management tot de diensten. Ten slotte biedt Proteäx juridisch en fiscaal advies aan verzekeraars en pensioenfondsen en ook tussenpersonen en accountants.
Het adres van Proteäx is: Paardenhoeve 78, 3992 PK, Houten, tel. 030-634.39.75, fax 030-634.39.70.

Reageer op dit artikel