nieuws

SFB biedt werkgever verhaalsbijstand bij ziektewetverzekering

Archief

SFB Schadeverzekeringen gaat werkgevers verhaalsbijstand bieden, als aanvullende verzekering bij de ziektewetpolis van SFB, het ZiekengeldPlan.

De Verzekeringskamer heeft SFB Schade een vergunning verleend voor het uitoefenen van rechtsbijstandverzekeringen. Reden voor de aanvraag is dat SFB werkgevers bijstand wil verlenen bij het verhalen van schade op schuldige derden. Het gaat om schade die een werkgever lijdt, als hij door ziekte loon moet doorbetalen en die ziekte (mogelijk) de schuld is van een derde. SFB zal de verhaalsbijstand zelf verzorgen.
SFB brengt nog deze maand het nieuwe produkt op de markt, als aanvullende optie bij het ZiekengeldPlan.
Jaarcijfers
SFB Schade had eind vorig jaar 5.900 (6.000) polishouders. De premie-omzet bedroeg f 41 (42) mln. Het april vorig jaar opgerichte onderdeel Levensverzekeringen verkocht in 1995 1.000 polissen; goed voor een kleine f 3 mln premie-inkomen. SFB Leven bood, in samenwerking met intermediair-maatschappij Royal Nederland, vier polissen aan: het Bedrijfsspaarplan, het Koopsomplan, het Vut-spaarplan en het Riant Pensioenplan.
De SFB Groep had eind 1995 zo’n f 19,8 (19,0) miljard aan belegd vermogen uitstaan. Het fonds werkt voor 19.300 (19.100) werkgevers en een kleine 200.000 werknemers in de bouwsector.
Arbo Duo, de gezamenlijke arbodienst van SFB en Arbo Unie Nederland, werkt (controle en begeleiding) inmiddels voor zo’n 65.000 werknemers.

Reageer op dit artikel