nieuws

Sewalt (NSF) op non-actief na wijziging commercieel beleid

Archief

Commercieel directeur Jos Sewalt van Nationaal Spaarfonds (inclusief Noord-Braband), dochter van Delta Lloyd Nuts Ohra (DLNO), staat al een halfjaar op non-actief. Hij is ‘slachtoffer’ geworden van een wijziging in de commerciële aanpak van Nationaal Spaarfonds (NSF).

Sewalt (42) was tot april 1998 directeur van het hypotheekbedrijf van Delta Lloyd. Daarna werd hij benoemd tot directeur Marketing en Verkoop van de loondienstorganisatie Noord-Braband, die inmiddels is geïntegreerd in het Nationaal Spaarfonds ‘nieuwe stijl’.
Sinds februari is Sewalt niet meer in functie, maar zit hij ‘ziek’ thuis. Een woordvoerder van Delta Lloyd Nuts Ohra laat weten dat er “naar verwachting binnen afzienbare tijd een oplossing zal worden gevonden”. Verder commentaar wil hij niet geven. “Er zijn situaties denkbaar waarin je geen verdere mededelingen kan doen.”
De werkzaamheden van Sewalt worden waargenomen door directeur Toine Sprenkels, voorheen commercieel manager bij het levenbedrijf van Delta Lloyd.
Hardere aanpak
Het personeel van Nationaal Spaarfonds in Rijswijk en Waalwijk verwacht niet dat Sewalt terugkeert in zijn oude functie. De medewerkers denken dat Sewalt zich niet kon verenigen met de veel hardere commerciële aanpak die de DLNO-dochter voorstaat, tot uiting komend in veel hogere productie-eisen tegen gelijke kosten. Middel daartoe is onder meer het invoeren van een (lagere) beloningsstructuur.
Bij de vestiging Rijswijk heeft dat eerder al tot grote onrust geleid. Driekwart van de adviseurs, (DLNO houdt het op maximaal 25%) zouden zich ziek hebben gemeld. Pas na een kort geding, aangespannen én gewonnen door Delta Lloyd Nuts Ohra, gingen zij weer aan het werk.
Volgens de medewerkers vreesde Sewalt voor dezelfde gevolgen in Waalwijk, waar de voormalige Noord-Braband-organisatie is gehuisvest. “Sewalt kon zich niet verenigen met dit hardere verkoopbeleid. Te meer, omdat de vestiging Waalwijk vorig jaar nog met winst had gedraaid.” Als bewijs hiervoor verwijzen zij naar de vierdaagse trip naar Parijs die alle buitenadviseurs met partner vorig jaar hebben mogen maken op uitnodiging van de maatschappij.

Reageer op dit artikel